کوتاه کردن موی سر ( کوپ)
کوپ اساسی ترین نقش را در رشته ارایش و پیرایش به خود اختصاص داده و رل مهمی را در پوشانیدن عیوب سر اشخاص می تواند داشته باشد به شکلی که با نازک و کم حجم نمودن بعضی از قسمتها و پر حجم نمودن موهای نقط دیگری از سرکه گود و فرو رفته و یا صاف هستند یک ارایشگر می تواند استادی و مهارت خود را به نمایش گذارده و مو را از فرم قبلی به مدل جدید مورد نظر به گونه ای در اورد که به زیبایی ظاهری و جذابیت چهره افراد بیافزاید .
نکات مهمی که باید قبل از کوپ به ان توجه داشت
1- در نظر گرفتن فرم صورت ( بیضی – گرد – مربع – مستطیل – مثلث – به شکل قلب (مثلث معکوس ) – لوزی )
2- جنس وشکل ظاهری مو
3- سن و موقعیت اجتماعی شخص
4- توجه به پرپشتی یا کم پشتی موها
5- چاقی یا لاغری شخص
6- رعایت کردن میل و خواسته مشتری با راهنمایی ارایشگر
7- رعایت فاصله مناسب به نحوی که ارایشگر بتواند با تسلط کامل کار خود را انجام دهد.
8- طرز صحیح ایستادن ارایشگر به شکلی که از نظر بدنی حالت قائم استخوان بندی او تغییر نکند .
9- تمیز و نم دار بودن موها قبل از کوپ
10- تقسیم بندی صحیح مو جهت کوپ مورد نظر
11- معمولا قبل از کوپ باید موها را شستشو داده و با هوله یک سوم اب اضافی انرا گرفت بطوری که حالت و فرم طبیعی موها کاملا مشخص گردد . زیرا فرم و حالت طبیعی مو جهت انجام کوپ کاملا ضروری است .
12- بکار بردن وسایل کار مناسب ( تیغ – قیچی _ شانه – ماشین مو زنی ) جهت انواع کوپ و طرز صحیح استفاده و نگه داشتن انها در دست .
لوازم مورد نیاز کوپ
1- هوله 2- پیش بند نایلونی ( به اندازه ای که به طور کامل روی لباس مشتری را بپوشاند ) 3 - قیچی مخصوص کوپ 4- تیغ مو زنی 5- شانه در اندازه های مختلف 6- برس سیمی 7- برس پاک کننده مو 8 – اب پاش 9- شامپو 10 - رو پوش 1۱ - ماشین مو زنی 12- کلیپس 13- قیچی دندانه دار 14- تیغ دندانه دار
طرز کار کوپ
1- موها باید تمیز ونم دار باشد.
2- موها را نسبت به مدل مورد نظر باید تقسیم بندی نمود .
3- برش موها را باید روی زاویه های از قبل مشخص شده از صفر تا 180 درجه انجام داد .
4-پس از انجام برش مو برای منظم کردن انها و از بین بردن نا صافیها کنترل کردن موها ضروری است .